NBV Webinar marathon - vierde en laatste studiedag

Datum25-11-2021
Tijdstip19:30
Plaatsonline

 

Programma webinar marathon november - Ben jij erbij?

 

Dit jaar vinden er in november geen fysieke studiedagen plaats, maar er is wél een webinar marathon! De Commissie Studiedagen heeft afgelopen maanden veel werk verricht om een gevarieerd en inhoudelijk aantrekkelijk programma neer te kunnen zetten. En daar is ze in geslaagd! In november kan je elke week deelnemen aan een webinar. Er is zowel afwisseling in dagen als op inhoud, zodat zoveel mogelijk leden minstens een keer kunnen en willen deelnemen. En wil je ze alle vier bijwonen, dan mag dat ook! Hieronder vind je een uiteenzetting van alle vier de webinars.

 

Donderdagavond 25 november | VSH & Koninginnenteelt

Thomas van Pelt - imker bij www.bergbienen.com, bijenexpert (twee Duitse gemeenten)

Duurzaam bijenvolken creëren

Een titel die meteen voor spanning zorgt: hoe interpreteren we vandaag nog “duurzaam”? En wat heeft dat met bijenhouden te maken? Er bestaan 1001 methodes om bijen te houden en toch zijn we steeds op zoek naar een optimalere weg om bepaalde processen efficiënter vorm te willen geven. Vanuit de biologie van de bij, een beetje filosofie, de uitdagingen en vooral naar een toekomstig succes als imker vertel ik een verhaal dat in onze middelgrote imkerij tot nu toe goed afliep. Ook twijfels en kritische puntjes worden besproken en er is uiteraard ruimte voor interactie.

 

Henk Rostohar - imker, koninginnenteler, auteur boeken koninginnenteelt en imkerweetjes

Koninginnenteelt - Waarom koninginneteelt overwegen, wat heb je nodig en wat kan het je brengen?

Het webinar gaat niet zo zeer in op de wijze van telen en de techniek, maar behandelt vooral de overwegingen om met koninginneteelt te beginnen. Wat kan het je als imker brengen en wat heb je er voor nodig? 

 

« Naar overzicht