NBV - webinar 'Varroabestrijding & Inwinteren'

Datum07-06-2021
Tijdstip19:30
Plaatsonline

 

Aftrap webinarmarathon 

De studiedagen staan dit jaar in het teken van de imkerpraktijk.

Tijdens het eerste webinar wordt ingespeeld op de actuele situatie in het bijenjaar en de voortgang in het (digitale) lesprogramma. Daarom vindt dit webinar vervroegd plaats, namelijk op maandagavond 7 juni 2021.

Vooral voor beginnende imkers komen onderwerpen als varroa-behandeling en het inwinteren aan bod. 

Niemand minder dan Friedrich Pohl neemt de deelnemers mee naar het imkeren in de praktijk en behandelt de (bevordering van de) leef voorwaarden voor gezonde bijen, aan de hand van vaste punten waarnemen (diagnose stellen), de situatie vaststellen (normaal, afwijkend, directe steun aan volk bieden, nadere aanpak opzoeken in bronnen) en wat te doen om conditie volk te ondersteunen en te bevorderen. Friedrich Pohl is de schrijver van Bijenhouden. Hoe doe je dat?, een boek dat voorheen werd geadviseerd in de Basiscursus Imkeren en waaruit teksten zijn verwerkt in de huidige cursusmap voor de basiscursus. Ervaren bijenteeltleraar Els Voorbij geeft aansluitend een praktische lezing over het inwinteren inclusief Varroa behandeling c.q. bestrijding.

Alle leden van de NBV ontvangen per mail een persoonlijke uitnodiging.  

In november vindt vervolgens de webinar marathon plaats op 2, 10 , 17 en 25 november in de avond.

Noteer ze alvast in de agenda!

 

 

« Naar overzicht