Verzamelaarsbeurs

Datum02-04-2016
Tijdstip10:00 - 16:00
PlaatsBeesd

Verzamelaarsbeurs in Beesd op de Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op zaterdag 2 april wordt voor de derde keer een verzamelaarsbeurs van BIJ-zaken gehouden op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. U kunt zich weer laten inspireren door wat imkers zoal verzamelen op het gebied van bijen, honing en andere BIJ-zaken. Zo’n vijftien aanbieders van bijvoorbeeld honingpotten, bijenkorven, postzegels, munten of blikken met bijen, bijenknuffels, bijenkunst en honingetiketten ontvangen u graag aan hun tafel. De belangstelling voor deze beurs groeit. De afgelopen jaren hebben we zelfs bezoekers gehad uit Engeland, België en Duitsland. Voor veel imkers is het een bijzondere ontmoetingsplek gebleken. Dit jaar zijn er in de naastgelegen kas ook drachtplanten te koop. Heeft u zelf verzamelobjecten of drachtplanten aan te bieden, meldt u dan aan voor een gratis tafel. De beurs is gratis toegankelijk. De Zorgimkerij vindt u op de Notendijk 1A in Beesd.

De beurs duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het programma en adres vindt u op http://www.dezorgimkerij.nl/agendai www.dezorgimkerij.nl, t 0345-581063, m 06-13735769

De maanden april en mei is De Zorgimkerij ook op zaterdag en zondag geopend tussen 10.30u en 15.30u, uitgezonderd de feestdagen.

 

Eventueel aanvullende info

Wat gaat u allemaal zien? Wat dacht u van honingpotten, sierhoningpotten, honingdraaiers, kuipjes honing (‘hotelcupjes’) , koffiemelkcupdekseltjes met bij of honingraat, etiketten van honing, mede of honingwijn, honingbier of sterke drank, postzegels, munten met bijen of gedenkpenningen, geld (denk aan het laatste Nederlandse guldenbiljet van 50 gulden, noodgeld (vooral Duits, uit de diverse oorlogen), imkergereedschappen,  historische bijenkasten en korven, affiches van bijvoorbeeld honingfirma’s en bijenfilms, spaarpotten, kerstballen met bijtjes, vingerhoedjes bijvoorbeeld als bijenkorf, bijenboeken (een héél breed assortiment!), boekillustraties, gravures, litho’s, etsen, honingbierbierviltjes, emaille reclameborden, schoolplaten, ansichtkaarten, Ex Libris, briefpapier van honing- en wasverwerkende firma’s, rekeningen, speldjes, films/DVD’s/video’s, diaseries, imkertijdschriften zowel Nederlands als Internationaal, lucifermerken, sigarenbandjes, kinderspeelgoed, Maya-de-Bij en Winnie-the-Pooh verzamelspul, stropdassen, honingpotdeksels, bijenadvertenties, poëziealbumplaatjes, telefoonkaarten, vlaggen & vaandels, verpakkingsmateriaal, cadeaupapier, lepeltjes, gemeentewapens, Ambrosiusbeelden, servies en tegeltjes.”, etc. .Keuze genoeg! De lijst is waarschijnlijk nog lang niet compleet!

 

 

 

« Naar overzicht