Lezing wintersterfte

Datum06-03-2008
Tijdstip00:00
PlaatsUdenhout
Lezing wintersterfte 'Regio Midden-Brabant'

Zoals in het hele verenigingsleven kampt ook de regio (groep) Midden-Brabant met een tekort aan mensen die de kar willen trekken.
Als gevolg daarvan kwamen de winteractiviteiten stil te liggen. Gezien de belangstelling voor deze avonden zou het jammer zijn als het hierbij zou blijven.
Het uitvoeren van al de taken die de groepen binnen de structuur van de NBV zijn toebedacht, zit er op korte termijn zeker niet in.
De vraag is dan ook, hoe moeten we verder?

Vooral de 'jongere'imker haalt veel informatie van internet en uit de literatuur (binnen- en buitenlandse vakbladen). Dit wil niet zeggen dat activiteiten waarbij imkers elkaar ontmoeten, zoals bij lezingen, praatavonden, keuringen en demonstraties, uit de tijd zijn.
Integendeel, op die bijeenkomsten wordt veel informatie uitgewisseld en kan zelfs de ervaren imker het nodige opsteken.
De jaarlijks te houden studiedagen van de NBV, in Boxtel, Horst en Witteveen, zijn daar een heel goed voorbeeld van.
Veel verenigingen zijn te klein om zelfstandig belangrijke sprekers uit te nodigen. Voor de regionale groepen is hier een belangrijke taak weggelegd.

Na het nodige overleg werd in de groep Midden-Brabant dan ook het volgende voorstel gedaan. Laat de aangesloten verenigingen voor zover mogelijk, bij toerbeurt een activiteit per winterseizoen organiseren.
De afdeling Tilburg-Udenhout heeft dit initiatief opgepakt en zal dit seizoen de spits afbijten met een bijeenkomst op donderdag 6 maart 2008, in Partycentrum 'De Schol', Stationstraat 13 te Udenhout, aanvang 20.00 uur.
Mw. Romée van der Zee zal de inleiding verzorgen: 'Wintersterfte en hoe verder?"

Mw. Van der Zee is lid van een internationale werkgroep die zich bezighoudt met het wintersterfteprobleem (zie bijen
houden januari 2008).
Naast bijen@wur Plant Research International (PRI) (voorheen PPO-Bijen) hebben diverse buitenlandse onderzoekers zitting in deze werkgroep.

Noteer deze datum in uw agenda en stimuleer uw collega's om deze belangrijke lezing bij te wonen. Ook imkers van buiten de groep Midden-Brabant zijn van harte welkom!

« Naar overzicht